Kom zaken doen!

Welkom bij Young Business School Rotterdam. De ondernemers van Young Rotterdam!

Young Business School Rotterdam (YBSR) is de ondernemende afdeling van Young Rotterdam: een kleinschalige, internationaal georiënteerde vmbo-school voor bbl, kbl , gl en mavo. In de onderbouw ontdek je waar je goed in bent. In de bovenbouw ga je aan de slag met het profiel Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn/Hospitality. Bij YBSR staat ondernemen centraal: zowel in het profiel Economie & Ondernemen als in het profiel Zorg & Welzijn. Je wordt opgeleid voor mbo niveau 2, 3 of 4, of voor de havo.

Ondernemerschap

Wie kiest voor ondernemerschap kiest voor lef, creativiteit, initiatief en het avontuur. Dat vraagt dus om de juiste mentaliteit, creativiteit, kunnen samenwerken, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen.

Internationaliseren

Beschik jij over de juiste mentaliteit? Dan ben je bij de YBSR aan het goede adres. Hier leer je als mavo, gl, kl en bl-leerling alles over de nationale en internationale handel en wandel rond een onderneming. Je leert hoe je een ondernemingsplan opzet, hoe bankzaken werken, je krijgt Spaans en lessen Wereldoriëntatie. Daarbij word je gecoacht door mensen uit het bedrijfsleven. Onze Business School is een echt Rotterdamse school. De Rijnhaven grenst aan onze locatie. Op Katendrecht, rondom de school, vind je een wereld aan mogelijkheden.

Onderbouw

Je zit niet de hele dag met je neus in de boeken, want leren doe je immers ook in een levensechte omgeving. Zo ontdek je bij het vak muziek je eigen ritme, leer je bij Wereldoriëntatie alles over geschiedenis, de natuur, politiek en de wereld om je heen en ontdek je bij Biologie en Economie welk profiel het best bij je past. Zo bereiden wij je voor op de profielen van de bovenbouw en stomen wij je klaar tot wereldburger.

Bovenbouw

In de bovenbouw ontwikkel je je verder. Je hebt dan een keuze gemaakt voor het profiel Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn / Hospitality.

Bij Economie & Ondernemen leer je bijvoorbeeld waarom een businessplan zo belangrijk is, doe je praktijkervaring op in onze shop, regel je de boekhouding, ontvang je gasten bij de balie en koop je in voor een verkoopactie. Je richt bovendien een aantrekkelijke etalage in en je verbetert je presentatietechnieken. Daarnaast draai je mee met ondernemende projecten, zoals een sollicitatietraining bij JINC en het 'Eurobizz' project.

Bij Zorg & Welzijn / Hospitality krijg je les in een levensechte omgeving. Zo leer je alles over gastheer- en gastvrouwschap in een internationale omgeving, koken voor grote gezelschappen, verzorg je een lunch voor het kinderdagverblijf en kun je na verloop van tijd mensen die zorg nodig hebben een ochtend aangenaam bezighouden met diverse activiteiten. Daarnaast maak je kennis met schoonheidsbehandeling, massage-, manicure- en kapperstechnieken. Er komt regelmatig een gastdocent op bezoek en je neemt een kijkje bij diverse hospitality bedrijven en zorg- en welzijnsinstellingen.

Global Citizenship

Niet alleen jij ontwikkelt je; ook de samenleving is volop in beweging. Doordat de wereld steeds meer digitaal wordt, vervagen de grenzen en wordt onze omgeving steeds internationaler. Het is dan ook belangrijk om meer te weten te komen over – en contact te hebben met de landen om ons heen, met de veelheid aan culturen en met de talen die gesproken worden.

Bij YBSR is er veel aandacht voor de wereldtalen Engels en Spaans, en internationale contacten. Op deze manier maak jij intensief kennis met de wereld buiten Nederland. Je leert verder kijken dan je neus lang is en je behaalt bij de YBSR niet alleen je vmbo/mavo-diploma, maar ook het Global Citizen-certificaat.